Ο Μπιλυ της Παρνηθας.

Παραμονη της Παναγιας δεν δουλευα και ειπα να πρωτοτυπισω και αντι να τραβηξω για παραλια οπως εκανε η πλειοψηφια των κατοικων του λεκανοπεδιου, να παρω την μηχανη και να ανεβω προς την Παρνηθα.

Στην Αγια Τριαδα εκανα την πρωτη σταση να φωτογραφισω μεσα στο λιγο πρασινο που εχει απομεινει απο την φωτια και επεσα πανω σε ενα μεγαλο αρσενικο ελαφι το οποιο ειναι απολυτα εξοικειωμενο με τους ανθρωπους.

Οικογενειες με παιδακια ειχαν σταματησει στην ακρη του δρομου και εβγαζαν φωτογραφιες. Το ζωο δεν εδειχνε να ενοχλειται…αντιθετως φαινοταν οτι αποζητουσε την ανθρωπινη παρουσια και την ειχε προφανως συνδεσει με την παροχη τροφης.

 

Εμαθα οτι το ελαφι το εχουν ονομασει Μπιλυ και ειναι παλιοι γνωστοι με τον ιδιοκτητη του περιπτερου που υπαρχει εκει :

http://troktiko-orestis.blogspot.com/2010/11/blog-post_5890.html

 

Εφερνε βολτες αναμεσα σε αυτοκινητα και μικρα παιδακια. Εμενα να πω την αληθεια μου προκαλουσε ενα δεος και εναν μικρο φοβο καθε φορα που με πλησιαζε και το θεωρουσα επικινδυνο ως ενα βαθμο να πλησιαζει κανεις ενα τοσο μεγαλο αγριο ζωο οπλισμενο με κερατα και οπλες που θα μπορουσαν να κανουν μεγαλη ζημια αν αποφασιζε ξαφνικα να τα στρεψει εναντιον καποιου. Ισως ειμαι υπερβολικος αλλα αν ειχα παιδια θα τα κρατουσα σε αποσταση. Την εποχη του οιστρου ή σε περιπτωση που τρομαξει ενα τετοιο ζωο κανεις δεν ξερει πως θα αντιδρσασει.

Τελικα καταλαβα οτι αυτο που ηθελε , ηταν να μπει στον περιφραγμενο περιβολο της εκκλησιας οπου υπηρχε ενας κηπος με Θαμνους και λουλουδια.

Στη φωτο δειχνω ανετος αλλα…ειμαι ετοιμος για εκτιναξη   :-))

Σε αυτο το πορτρετο που καταφερα να παρω φαινεται καθαρα ποσο ομορφο και μεγαλοπρεπο ζωο ειναι !!

Καποιος δοκιμασε να το ταισει . Ηρθε στο χερι του αλλα αρνηθηκε να φαει την πρασιναδα. Προφανως ειναι εκλεκτικο στο φαγητο του !

Επειτα συνεχισα την εκδρομη μου προς την Β.Α. πλευρα του βουνου οπου υπαρχει ακομα μεγαλο μερος ελατοδασους και ειδα πολλα ακομα ελαφια.

Στον γυρισμο την ωρα που εδυε ο ηλιος, μικρα κοπαδια εβλεπε κανεις σχεδον παντου στα καμμενα βοσκοτοπια.

Ο πληθυσμος των ελαφιων στην Παρνηθα εχει γλιτωσει σε μεγαλο ποσοστο απο την καταστροφικη πυρκαγια. Εκτιμαται οτι ζουν γυρω στα 1000 ελαφια στον εθνικο δρυμο τα οποια οφειλουμε να διατηρησουμε και να προστατευσουμε.

Το ιδιο και τον Μπιλυ το φιλικο ελαφι !

About alextheraven

artist, aquascaping, painting, photography
This entry was posted in Nature. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε